August 28, 2010

Glossary of Indian Spices and Herbs

English

Tamil

தமிழ்

Alum

Padikaram

படிகாரம்

Aniseed

Sombu

சோம்பு

Asafoetida

Perungayaym

பெருகாயம்

Basil Holy

Tulasi

துளசி

Bay Leaf

Brinji Elai

பிரிஞ்சி இலை

Black Cumin Seeds

Karujeergam

கருஜ்சீரகம்

Black Pepper

Milagu

மிளகு

Cardamom

Yelakkai

ஏலக்காய்

Caraway Seeds

Sombu

சோம்பு

Carom Seeds

Omam

ஓமம்

Cinnamom

Pattai

பட்டை

Clove

Kirambu / Lavangam

கிராம்பு / லவங்கம்

Coriander Seeds

Kothamalli / Dhania

கொத்தமல்லி / தனியா

Cumin Seeds

Seeragam

சீரகம்

Dry Fenugreek Leaves

Kaintha Venthiya Keerai

காய்ந்த வெந்திய கீரை

Dry Ginger

Sukku

சுக்கு

Dry Mango Powder

Mangai Podi

மாங்காய் பொடி

Dry Pumpkin Seeds

Kaintha Poosani Vithai

காய்ந்த பூசணி விதை

Dry Watermelon Seeds

Kaintha Tharpposani Vithai

காய்ந்த தர்பூசணி விதை

Fennel Seeds

Perujeeragam

பெருஜீரகம்

Fenugreek Seeds

Venthayam

வெந்தயம்

Jaggery

Vellam

வெல்லம்

Mace

Jathipattri

ஜாதிபத்ரி

Mustard Seeds

Kadugu

கடுகு

Nutmeg

Jathikkai

ஜாதிக்காய்

Pomegranate seeds

Mathulai Vithai

மாதுளை விதை

Poppy seeds

Kasa kasa

கச கசா

Saffron

Kungumapoo

குங்குமபூ

Salt

Uppu

உப்பு

Sesame Seeds

Ellu

எள்ளு

Spice Mixture

Masala

மசாலா

Thymol seeds

Omam

ஓமம்

Turmeric

Manjal

மஞ்சள்

1 comments:

Unknown said...

I read your post and I really appreciate your experience. I will get good knowledge from there as well. Keep posting…
Kitchen King | Red Chilli Powder | Garam Masala Powder |

Badge for Top 10 South Indian Culinary Blogs - 2018

Facebook

Subscribe via Email

Blog Archive

My Buddies List

IndiBlogger

Zomato

View my food journey on Zomato!